pátek 4. února 2011

B12 a jiné

Dnes jsme získali pomocí JANu spray do nosu B12. Má nahradit injekce, které se ve velkých dávkách podávají autistickým dětem na rozvoj řeči. Dnes jsme začali.
Jinak Sárinka v současné době užívá:
- eye q (rybí olej na podporu mozku)
- Super Nu-Theru (5 ml)
- Omegu 3-6 (4 díly omega-6 a 1 díl omega-3)
 Sárinka dříve trpěla na časté zácpy, které se odbouraly vynecháním caseinu (mléčné výrobky). Později jsme odbourali i lepek (dieta GFCF). Vydrželi jsme 4 měsíce, pak jsme to vzdali. Sárinka přestávala jíst, proto jsme se vrátili k běžné stravě. Nyní takové problémy už nemá, ale řešíme zase kvasinky. Aspoň si myslíme, že jde o kvasinky. Sárinka taktéž málo pije, což způsobuje problémy s močením. Ve školce odmítá pít i chodit na záchod. Snažím se jí pití neustále nabízet a když dojde k problému, léčím to brusinkami a různými tinkturami. Kvasinky se dají odstranit jen pomocí další diety a dalších preparátů. Příjde mi to ještě složitější než celá GFCF dieta. Objevila jsem na internetu lék, zvaný CANDIMIN - FIN CANDIMIS, který má pomoci detoxikaci střev a celkové očistě. Ptala jsem se už v několika lékárnách, ale nikde není k dostání, asi jen na internetu. V jednom článku jsem se dočetla, že tento lék v kombinaci s Aloe vera a česnekem je velmi dobrý pro očistu u auti dětí. Také bychom chtěli vyzkoušet  FOSFOSERCAPS  (obnova buněk v mozku), je ale dost drahý. Za zkoušku to ale asi stojí!
Dříve také Sárinka brala ještě Omegu 9, Nootropil a DMG ( v Americe obrovský zázrak - u nás se nic podobného nekonalo). DMG, Super Nu-Theru a Omegu 3-6-9 v podobě chutných medvídků jsme objednávali přímo v Americe. Můj přítel nad tím strávil nespočet dlouhých hodin, cena nebyla také nejmenší. Po všech možných diskuzích vedených na amerických webových stránkách, nám dávalo DMG velkou naději. Zázrak se ale nekonal.
Byli jsme také u dvou léčitelů. Oba tvrdili, že Sárinka je plná těžkých kovů. Prý se o autismus nejedná.

10 komentářů:

  1. My zkoušíme taky ledacos:-) Teď se to Járovi ustálilo na rybím tuku, multivitamínu v sirupu, vit. B6 a B12 a má ten Fosfosertabs. Řekla bych, že F. Járovi pomáhá k lepšímu soustředění, lepší se, ale není to žádný zázračný posun. Těžko říct, jestli je to zrovna Fosfoserem...
    Dietu GFCF jsme drželi půl roku, ale bez výsledku. Díky ní nám došlo,že Jára reaguje na změny, ne na jídlo. Upravením denního režimu se hodně zklidnil.
    Jsem zvědavá, jestli sprej B12 Sárince pomůže, držím palce!

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj:-)My dáváme B6,B12 a B2 mám doma i B1 ale tu se bojím podávat dále dáváme rybí tuk,gingko bilobu,Lecithin...Super Nu-Theru jsme ještě nezkoušeli,jaksi neumím objednat ze zahraničí a Jarek na tohle není a tak mi s tím nijak nepomůže... o Fosfoseru jsem už slyšela taky,ale zatím jsme nezkoušeli...Měli jsme nootropil,po tom se Justy trošinku zlepšila..detu jsme drželi 4 měsíce a taky bez výsledku,jen teda měla Justy děsnou zácpu kterou teď už naštěstí nemá jak dietu nedržíme...Můžeš mi dát Leni prosím odkaz na to DMG a písnout mi jak platíte když obejdnáváte ze zahraničí...díky moooc...

    OdpovědětVymazat
  3. ahoj..jsme rada,ze jsem narazila na blog kde je holcicka s autismem..ac tedy to vesele neni..ale mam take holcicku autici 4,5 roku NFA..my bereme tez SUPERNUTHERU, B 12 spray, FOSFOSERTABS a jine produkty od fin clubu::SUPER NUTHERA NASTARTOVALA NISINKU VELMI::OVSEM SE TO USTALILO zlepsovani,ale velmi pomalym tempem;-)) ikdyz jak kdo rika cemu pomale,ze:-)9 ale jak ja rikam laskyplne jeji hvezda pluje stale vzhuru:-)
    taky me zajima DMG..respektive nevim jaky rozdil je mezi DMG a TMG,ktera je lepsi vhodnejsi pro moji holcicku..chci nahradit supernutheru..prave kvuli te reci..nebo se muze oboji..mam v tom nejaky chaos...marketa s nisinkou..

    OdpovědětVymazat
  4. ahoj,na FB jsem narazila na váš blog,tak jen chci napsat zkušenost s léčbou mé 3-leté autistické dcerky Lindy.Tak jako vy jsme vyzkoušeli tulení tuk,Super Nutheru,DMG,GFCF dietu,ale to vše byli jen naše načtené informace z netu.V současné době se léčíme u profesora Šmardy,Lindě udělal kompletní testy krve ,moči ,stolice a můžu jen říct zaplať pánbůh ,že jsem se tak rozhodla a začla dceru u něj léčit.Testy prováděné v Německu ukázali,že má parazity ve střevech,také podle výsledků IgG4 Linda nesmí,lepek,mléko,vejce,kuřecí maso,rýži,česnek,čokoládu různé ovoce,koření atd..a tak alespoň přesně vím čeho se vyvarovat a to hlavní z testu krve se zjistila borelioza,únavový syndrom,prodělaný zánět žaludku,špatná imunita atd atd....píšu to sem jen v kostce.Každopádně na vše nám nasadil léčbu a tak krok po kroku léčíme a sledujeme pokroky Lindičky:-)Doktor Šmarda je celosvětově uznávaná kapacita v imunologii.tady je odkaz koho by to zajímalo.
    http://www.ct24.cz/vysilani/2010/12/21/10095690193-310281381940099-23:30-pred-pulnoci/2/

    OdpovědětVymazat
  5. Ahojek všichni, děkuji za vaše zkušennosti a poznatky ohledně léků a potr. doplňků. Jsou to cenné poznatky a vážím si každého příspěvku. Ohledně objednávání v zahraničí a DMG napíše můj přítel, zajímal se o to podrobněji než já. Vloží to sem do komentáře nebo udělá nový záznam, už na něho tlačím.:-)

    OdpovědětVymazat
  6. Markéto, myslím si, že TMG a DMG jsou naprosto odličné potr. doplňky. DMG je na podporu řeči, TMG je na srdce a cévy zjednodušeně řečeno. Raději si to ale ověř.

    OdpovědětVymazat
  7. Dobrý den, mám dceru nar. v lednu 2007 a zatím to vypadá na atypický autismus a jednoznačně ADHD. Druhý týden dávám tekutý zeolit na odstranění těžkých kovů s tělíčka tak jsem zvědavá, zda budou nějaké výsledky.

    OdpovědětVymazat
  8. TMG (trimethylglycin) je v podstatě DMG (dimethylglycin) s jednou methylovou skupinou navíc. TMG se uplatňuje při methylaci homocysteinu na methionin a během tohoto procesu vzniká DMG. Existují laboratorní testy, které mohou napovědět, zda TMG či DMG, ale běžný tuzemský rodič má zpravidla jedinou možnost - vyzkoušet. Začíná se na nízkých dávkách (1 tbl = 125 mg) a u dětí do 20 kg se jde zhruba na trojnásobek. U některých autistů se uvádí efekt až při pětinásobku či vyšších dávkách.

    OdpovědětVymazat
  9. cituji z článku Autism, An Extreme Challenge to Integrative Medicine.
    Part II: Medical Management - DMG selhává při nízkém dávkování, proto někteří autoři doporučují začít na 50-100 mg a postupně vystoupat až na 600. Zároveň kombinovat s kys. listovou 0,5-0,7 mg/den. Někteří popisují takřka zázračný efekt, někteří nula. Odpovídá to autismu jako takovému. Je to behaviorální porucha, stejné nebo podobné příznaky jsou způsobené u různých jedinců různými faktory

    OdpovědětVymazat
  10. Dieta bez lepku a kaseinu zpravidla nepomáhá, na autismus je jedině dieta GAPS + suplementy v případě různých dalších potíží - kvasinky, MTHFR mutace atd.

    OdpovědětVymazat